Holland Water is een dochteronderneming van Bomewo Holding die in 1948 is opgericht als machine onderdelen toeleverancier. Door de jaren heen heeft Bomewo zich gespecialiseerd in het verbeteren van de leefomstandigheden op aarde op het gebied van water,  goedkoop doch duurzaam bouwen en het verbeteren van de infrastructuur tegen minimale kosten.

 

Holland Mineral Water Machinery B.V. is sinds 2002 actief op de markt en is gespecialiseerd in het zuiveren van water, zowel grond- en oppervlaktewater, als specifieke verontreinigingen, zoals fluor, calcium, arsenicum, etc. Dit voor zowel de private als de publieke sector. Wij hebben een brede ervaring in met name de opkomende markt in Afrika maar ook in Azië zijn we bekend. Wij adviseren, begeleiden en leveren op maat gesneden oplossingen voor onze klanten om zo de waterproblemen op een juiste en efficiënte wijze op te lossen. Ons portfolio bestrijkt het gehele productieproces van drinkwater; van analyses tot (gebotteld) drinkwater. Waarbij we duurzaamheid en kosten efficiency hoog in het vaandel hebben als maatschappelijk verantwoorde onderneming.

 

OSO Enschede B.V. is het zusterbedrijf van Holland Water. OSO Enschede is enerzijds gespecialiseerd in het leveren van machines voor het maken van goedkope blokken die als interlocking bouwstenen gebruikt kunnen worden voor diverse toepassingen (het bouwen van scholen, huizen, etc.). Dit met als basisgrondstof het goedkoopste wat er te krijgen is: aarde. Doordat de ‘stenen’ interlocking zijn is het niet noodzakelijk om, tussen de lagen, duur cement te gebruiken. Hierdoor wordt het eenvoudig om duurzaam, stevig en goedkoop te bouwen. Aan de lokaal te verkrijgen grond wordt slechts een klein beetje cement en een beetje (circa 5%, afhankelijk van de grondsoort) Block Rapid toegevoegd, waardoor de blokken uitharden tot keiharde blokken. OSO Enschede levert tevens de machines (brekers, mixers en persen) in diverse uitvoeringen. Kortom: een maatoplossing voor iedere omstandigheid en grootte van het project. Anderzijds levert OSO Enschede B.V. onze befaamde Road Rapid. Dit is een additief/supplement dat met klei- en/of leemhoudende grond wordt gemixt en dat ervoor zorgt dat de grond, middels een ionenwisseling in plaats van waterabsorberend, waterafstotend wordt en uithardt. Dit is dus het perfecte alternatief voor B-wegen. De kosten bedragen een fractie van de prijs in vergelijking met asfaltwegen. Een prachtig en duurzaam alternatief. Zie ook www.oso-enschede.com.